Леп гест: све школе у Србији добијају лопте за фудбал, рукомет, одбојку и кошарку

Након ускршњих празника и распуста, ђаци су од данас поново у школским клупама. Повратак у школу започеће са лепим вестима на часовима физичког васпитања.

Све основне школе у Србији добиће лопте за фудбал, рукомет, одбојку и кошарку, а циљ је спречавање гојазности код деце и популаризација спорта. За око 1.200 школа у Србији намењено је око 7.000 лопти, преносе агенције и београдски медији. Лопте су донација компаније Марбо Продукт, а уговор су данас потписали директор те компаније Ненад Мишчевић и министар просвете Младен Шарчевић. Министар просвете нагласио је да је свака донација важна, да је у склопу реформе образовања тежиште на многим агендама а једна од њих је спорт.

Донација је од посебне важност, нарочито за југ Србије, Топлички округ и Прокупље, јер ће на тај начин деца и њихови наставници и родитељи добити додатну мотивацију за напредовање и развој спорта код нас.

“Професионалне лопте су нешто што је увек потребно школама”, рекао је Шарчевић и додао да ће број лопти које ће школе добити зависити од броја ученика.

Генерални директор компаније Марбо Продукт Ненад Мишчевић рекао је да је циљ да се овом донацијом промовише спорт, раст и развој деце на принципима здравих стилова живота.
“Популаризација спорта је најбоља и борби против гојазности”, рекао је Мишчевић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*