Подстицајна средства за регистрована газдинства

-Град Прокупље ће у овој години посветити већу пажњу развоју и унапређењу пољопривреде и руралном развоју. Једна од мера која ће допринети реализацији планираних активности је повећање средстава за ову годину, сада она износе 22,8 милиона динара, изјавио је заменик градоначелника Прокупља Мирољуб Пауновић, на састанку на коме су присуствовали  в. д. директора Пољопривредне стручне службе Дејан Тонић и руководилац Одељења за пољопривреду Срђан Стаменковић са сарадницима.

Пауновић је нагласио да је једна од мера која доприноси добијању подстицајних средстава и субвенција од стране Министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства и локалне самоуправе упис у регистар пољопривредних газдинстава.

-Изменом Правилника о упису и обнови пољопривредних газдинстава, пољопривредници би требало да дају прецизне и тачне податке о својим поседима. Помоћ при попуњавању неопходне документације, пољопривредницима ће пружити запослени у ПСС и Одељењу за пољопривреду, рекао је он и истакао да је у наредном периоду планирано одржавање 12 трибина у сеоским срединима, где ће бити речи о аграрној политици Министарства пољопривреде, ИПАРД програмима и локалним мерама развоја и унапређења пољопривреде.

Да би се ишло у корак са захтевима тржишта, неопходно је знање у примени нових технологија, али и обнова механизације, подизање продуктивности и квалитета производа, веће фазе прераде и познавање тржишних токова.

-Велику улогу у реализацији свих планираних националних и локалних мера које ће допринети заинтересованости самих пољопривредника да унапреде своју пољопривредну производњу и искористе многа подстицајна и бесповратна средства, има благовремено, тачно и прецизно информисање, закључио је Пауновић.

-Сарадњу са јединицама локалне самоуправе у Топличком округу током ове године неопходно је подићи на већи ниво. Зато ће током јануара месеца бити одржани многи састанци са руководством и надлежним службама Прокупља, Блаца, Житорађе и Куршумлије, рекао је в. д. директора ПСС Дејан Тонић.

-Службеници Одељења за пољопривреду годинама уназад пружали су сву стручну помоћ пољопривредницима приликом регистрације и обнове регистрације пољопривредних газдинстава. Потребни су нам тачни и прецизни подаци о газдинствима, изјавио је руководилац Одељења Срђан Стаменковић.

Регистрација нових пољопривредних газдинстава и обнова старих трајаће од 1. марта до 30. априла ове године. Све информације о регистрацији и обнови газдинстава, пољопривредници могу добити у просторијама ПСС, које се налазе у Бизнис инкубатор центру или на број телефона 027/210-055, у Градској управа у Прокупљу (канцеларија број 21) или на број телефона 027/324-040, локал 121.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*