Успешна година Дома за смештај и негу старих лица у Прокупљу

Протекла година у Дому за смештај и негу старих лица у Прокупљу остаће упамћена као једна од најуспешнијих од постојања установе. Поред свакодневне бриге о корисницима, велика пажња била је посвећена и обезбеђењу бољих услова за боравак.

-Нашим корисницима, којих тренутно има 130, настојали смо да омогућимо што боље услове боравка у установи. Захваљујући Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије, током 2018. године побољшани су услови боравка старих лица, изјавио је в. д. директора Дома за смештај и негу старих лица др Небојша Вукадиновић, који је нагласио да су запослени уложили максимално знање и рад, како би се корисници осећали што лепше и удобније у установи.

Током прошле године, замењене су дотрајале столице. Видео надзор је проширен, оспособљени су СОС уређаји, санирано је велико степениште и ограда око њега, а рукохвати у ходницима су прилагођени потребама корисника.

Да би станари имали свакодневно топлу воду, што до сада није био случај, постављени су панели и уграђени бојлери за догревање воде.

У парку, који се налази у кругу Дома, постављене су нове клупе, уређено шеталиште, засађено парковско цвеће и офарбана ограда.

-За инвестиције, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања издвојило је 2,5 милиона динара. Несебичну помоћ у свом одговорном и хуманом послу запослени су имали од локалне самоуправе, Апотеке, Дома здравља, Опште болнице, Центра за социјални рад, РФЗО, ПИО-филијала у Прокупљу, приватних предузећа, правосудних органа, основних и средњих школа и других институција, изјавио је Вукадиновић и додао да се на овоме неће стати и да ће се у наредном периоду радити на томе да услови боравка и живота старих људи буду још бољи и племенитији.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*