ЈКП “Хамеум” спремно чека нове падавине

Служба за зимско одржавање путева данас је обишла, и од заосталог снега и леда рашчистила и најпроблематичније улице у вишим градским зонама.

Како истиче заменик директора ЈКП „Хамеум“, Братислав Дуњић, данас је из Улице Бате Стефановића уклоњено неколико тракторских приколица снега и леда, чиме је омогућено лакше одвијање саобраћаја и кретање пешака.

-Иако су све улице очишћене и саобраћај се на целој територији града одвија без проблема, наше екипе су и даље у приправности због најављених снежних падавина. Тренутно се раде мање поправке на механизацији, а што се тиче агрегата, располажемо  довољним количинама соли и ризле, рекао је Дуњић.

Што се тиче водоснабдевања на подручју Прокупља, сва изворишта раде пуним капацитетом. Акумулација „Бресница“ потрошачима  испоручује 75 литара воде у секунди, док доток воде са изворишта  „Хисар“ износи 45 литара у секунди, саопштио је руководилац „Водовода“ Мома Милојковић и додао да је у Бресници тренутно 700.000 метара кубних воде, док је њен пун капацитет 1.100.000 кубних метара, који се очекује током априла месеца.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*