Прокупачка Болница добила најсавременији лапароскопски стуб

Куповином лапароскопског стуба, вредног близу шест милиона динара, прокупачка Болница ових дана реализовала је прву од пет  набавки нове опреме, које су планиране у овој години.

Како истичу у Општој болници „Др Алекса Савић“, овај вредан и неопходан апарат, који ће се користити у хирургији, купљен је из сопствених средстава.

-Нови лапароскопски видео систем обезбедиће боље услове за рад хирурзима, а пацијентима ће омогућити краће задржавање и бржи опоравак, казали су у Болници и истакли да ће се он користити у урологији, гинекологији код операција киле, слепог црева, дебелог црева, улкусне перфорације.

У области урологије и гинекологије, нови апарат ће имати најбољу примену и резултате, са крајњим циљем да се пацијенти после тешких и компликованих операција што пре врате нормалном животу.

Хируршки лапароскопски стуб биће практична подршка за увођење нових лапароскопских процедура, а служиће и у области  дијагностике као најефикаснија метода за проналажење обољења и постављање праве дијагнозе, што је и најважније, када се зна да је ефикасност у лечењу и најтежих болести везана за рано откривање обољења.

Поред овога, прокупачка Болница је набавила и ново, комплетно опремљено санитетско возило за пратњу пацијената са медицинском екипом, нови ултразвучни апарат за Одељење радиологије, нови гастроскоп за Одељење хирургије, нови сет за хируршке интервенције и операциони сто за Одељење ортопедије, саопштили су из прокупачке Болнице.

Очекује се да сви ови апарати у најскорије време стигну у ову здравствену установу.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*