“Сунце”: Циљ пројеката-бољи услови за боравак деце

Удружење оболелих од мишићних и неуромишићних болести Топличког округа у Прокупљу, током прошле године, у потпуности је реализовало  пет, док ће два пројекта бити завршена у првој половини ове године.

Национална служба за запошљавање-филијала у Прокупљу финансирала је пројекат “Особе са инвалидитетом учествују у раду Дневног боравка за децу и омладину ометене у развоју Сунце” и “Сезонски послови у Дневном боравку”. На реализацији ових пројеката било је ангажовано укупно пет радника.

-Локална самоуправа је финансирала пројекат “Пружање лиценциране услуге у Дневном боравку”, на којем је радило осам радника и који је трајао 12 месеци. Три радника, на пројекту “Разговетни малишани”, финансирао је Град Прокупље, рекао је технички секретар Удружења Драгослав Петровић и додао да су из локалног буџета издвојена средства и за пројекат “Помажући особе са инвалидитетом побољшавамо свет”.

До краја фебруара биће завршен пројекат “Побољшање услуга у Дневном боравку”, а крајем јула “Развој инклузивног програма Дневног боравка”, који финансира донатор из Швајцарске.

-Основни циљ ових пројеката јесте да се побољшају услови боравка и рада деце ометене у развоју. На овај начин, корисницима  Дневног боравка на практичан начин показујемо да су они саставни део нашег друштва, рекао је Петровић, који се захвалио локалној самоуправи, НСЗ-филијала у Прокупљу, основним и средњим школама, и свима који су допринели да рад установе буде успешан.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*