Успешна претходна година за Културно образовни центар “Топлица”

-Протеклу, 2018. годину, памтићемо по великим успесима, како у погледу квалитета пружених услуга, тако и по улагањима у циљу побољшања услова рада у установи, истакла је директорка Културно образовног центра „Топлица“ Љиљана Красић.

Она је овом приликом истакла да је успешна година остварена уз изузетно добру сарадњу са локалном самоуправом, као и са свим установама културе.

Ова установа у Прокупљу једна је од најстаријих културно образовних установа на нивоу целе Србије и препознатљива је по квалитету својих услуга у домену неформалног образовања и стручног оспособљавања одраслих за разна занимања.

Како истиче директорка Красић, кроз разне програме образовања, многи су у овој установи стекли одговарајуће квалификације које су им омогућиле запослење.

-Наш циљ јесте да помогнемо становништву да се кроз наше програме образује и стекне квалификације за разна занимања. Пратимо ситуацију на тржишту, како би незапосленим лицима омогућили да стекну знања и сертификате за занимања која се највише траже. То су занимања из грађевинске, машинске, текстилне, електротехничке, дрвопрерађивачке, графичке, кожарске, пољопривредне, прехрамбене, трговачке, угоститељске, шумарске, право-биротехничке струке, као и занимања личних услуга, сервисирања и курсева страних језика, наводи директорка КОЦ-а и додаје да су уз минимална улагања успели да обезбеде сву потребну опрему за спровођење обуке кројења и шивења    која се спроводи у мањим групама и која ће бити настављена и у овој години због великог интересовања жена из целе Топлице.

Рад ове установе усмерен је и на развој културе кроз разноврсне ваннаставне програме за децу и омладину.

–Што се тиче најмлађих, трудимо се да их укључимо у активности поводом обележавања важних датума, када се сви заједно дружимо, а за ученике основних и средњих школа организујемо ликовне и литерарне конкурсе, каже Красић и додаје да Прокупље може да се поноси талентованом и вредном децом и омладином.

Поред успеха у раду, по којем ће памтити протеклу годину, КОЦ се може похвалити и новим рухом. Радило се на побољшању услова рада у установи, како на санацији помоћног објекта, тако и на уређењу дворишта, поплочавањем бехатон плочама са ивичњацима и каналима. Такође је набављен и нов канцеларијски намештај, поред комплетно опремљене радионице за кројење и шивење.

-Сматрамо прошлу годину успешном јер смо у области неформалног образовања издали 166 сертификата, што значи да смо имали више кандидата у односу на претходну годину за 15 одсто, и тиме увећали сопствене приходе. Повећан је и број реализованих манифестација и радионица за децу, а осим тога, завршили смо санацију објекта, уређење пословног простора и набавку планиране опреме. Наша визија је да установа постане прави центар за образовање и културу, у циљу очувања традиције и спровођења иновација савременог друштва, истиче директорка Културно образовног центра “Топлица” Љиљана Красић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*