Боксери Топличанина бриљирали на Опен Балкан у центру Прокупља


Прво Коло Међународне лиге Опен Балкан, одржано је вечерас пред бројним љубитељима бокса у центру Прокупља. Боксерски клуб Топличанин, по први пут је учествовао у једној оваквој лиги, што је велики успех за прокупачке боксере.


– Учесници су били из Србије, Македоније и Албаније. Наш клуб је имао четворицу такмичара, и три победе. Имамо шест бодова и надамо се да ћемо овакве успехе имати и у Другом колу које ће се одржати у Лозници 12. октобра, рекао је секретар БК Топличанин Милан Алишановић.


Дан пре такмичења, како би се уверио да је ринг спреман као и све остало за овај вечерашњи догађај, Прокупље је обишао и председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин. Он је у пратњи градоначелника Прокупља Мирослава Антовића и члана Градског већа за спорт Ивана Петровића разговарао са боксерима и пожелео им срећу.


– Ово много значи за наш град, о чему сведочи и бројна публика која је вечерас пратила такмичење. Трудићемо се у наредном периоду да организујемо низ догађаја, од спортских преко културних, музичких, како би наши суграђани, и они млађи али и најстарији, могли да поред шетње градом, погледају и оно што их интересује, казао је члан Већа Иван Петровић.
Иначе, државно првенство Србије у боксу, одржаће се од 12. до 15. септембра у Београду, и то у категорији омладинаца и сениора, а за Топличанин ће боксовати петорица такмичара који ће верујемо, бити успешни као што су били и вечерас, у центру Прокупља.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*