ХАПШЕЊА ФУНКЦИОНЕРА у Блацу због примања мита…(ВИДЕО)

 

Због примања мита у износу од 3.000 евра, како би наседници Скупштине општине кадровирали у Ветеринарској станици, које је у надлежности Општине, ухапшени су председник Скупштине општине Блаце М.В. и начелник Општинске управе З. М.

Ови високи блачки функционери лишени су слободе по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, а у сарадњи са Безбедоносноинформативном агенцијом и Управом криминалистичке полиције.

Како стоји на сајту Вишег јавног тужилаштва у Нишу, до хапшења је дошло након вишедневног оперативног рада Посебног одељења за сузбијање корупције ВЈТ у Нишу и Безбедоносно информативне агенције.

-Дошло се до сазнања да су напред наведена лица захтевала од М.Р. из Блаца, представника малих акционара Ветеринарске станице Блаце да им исплати новчани износод 3.000 евра како би другоосумњичени М.З. поднео оставку као представника СО Блаце у Ветеринарској станици Блаце, а првоосумњичени В.М. ставио на дневни ред Скупштине општине избор новог представника, на основу предлога малих акционара Ветеринаске станице Блаце. Дана 29.08.2018. године, у поподневним часовима, у просторијама Ветеринарске станице Блаце, извршена је примопредаја новца, након чега су најпре М.З., а затим и В.М. лишени слободе од стране припадника УКП Посебног одељења за борбу против корупције и одређено им је задржавање у трајању од 48 сати, у ком периоду ће бити саслушани у Посебном одељењу за сузбијање корупције ВЈТ у Нишу, наводи се на сајту Вишег јавног тужилаштва у Нишу.

Обзиром да су В. и М. однедавно чланови СНС, поједини чланови ове странке у Блацу сматрају да су њих двојица ушли у Српску напредну странку са мотивом да прикрију дотадашња кривична дела.

-Храбри нас чињеница да нема заштићених, да свако морада одговара за оно што је урадио. Очигледно је да правда функционише. Зашто људи мисле да ако се учланиш у Српску напредну странку нећеш да одговараш и постајеш заштићен? Па закон мора увек да се поштује! Ово дешавање је врх леденог брега, клупко почиње да се одмотава, кажунеки чланови Српске напредне странке Блаце.

Извор видео снимка: novosti.rs

18 Коментара

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*