Један од учесника протеста у Прокупљу напао новинарку портала “Прокупачке вести”: Покушао је да ме нападне, псовао, претио

Многи су били нељубазни, али један учесник протеста посебно. Прво ми је рекао да је забрањено сликање, да напустим скуп, а када сам му показала новинарску легитмацију дозволио ми је да останем, али је зато био много груб и непрестано пратио. Уносио ми се у лице, слао пољупце, добацивао, покушао је да ме пољуби, онда је почео да вређа, псује, прети, каже новинарка нашег портала “Прокупачке вести” Соња Пешић, која је вечерас изашла на терен да испрати скуп “Један од пет милиона” и само је радила свој посао.
Да агонија буде још већа, нико од окупљених није реаговао, иако су видели шта се дешава.
-Нико ништа није казао. Само је једна колегиница, са другог портала потврдила
да јесам колегиница када је упитао. Човек је псовао, претио. “Упамтићете ме, и власник портала за који радиш исто….” Још се тресем, морала сам да попијем лекове за смирење, није ми добро. Само сам радила свој посао, никога нисам вређала, не знам због чега ме је напао, каже, видно узнемирена, Соња.
Један од организатора протеста, Душан Савић, осудио је напад на новинарку нашег портала.
-Осуђујем сваки вид насиља, рекао је он.

Случај је пријављен полицији, огласио се и Јавни тужилац.

26 Коментара

 1. Vi niste nezavisan narod! Vi ne predstavljate Srpski narod! Narod se ne slaže da nam vi budete predstavnici!
  Srpski narod nikada ne bi učinio ništa slično ovome nijednom čoveku na planeti, a kamo li svom članu spstvenog naroda!
  Brukate sve nas! Širite sliku da je Srpski narod nezadovoljan i nezahvalan, da ne zna raditi ništa osim da protestvuje!
  Opozicija je u današnje vreme naj bezbednija, ima prava mnogo vise od bilo kog građanina, državljanina Republike Srbije.
  Ovakvi bezumni nasilnici nas ostavljaju nebezbednima, sve nas Srbe. Zbog cega čuvari reda ne odrzavaju red u državi, zbog čega tolerišu ovakvim ekstremnim nasilnicima koji ugrozavaju javni red i mir? Jel ih štiti neko? Jednog iz opozicije da potpuno zasluženo uhapse, digla bi se buka u javnosti na nivou cele države da se pravi genocid nad opozicijom? Malo je što moramo da se pazimo i u nekim situacijama branimo od neprijatelja Srpskog naroda van teritorije Republike Srbije, nego moramo da se pazimo i branimo od ove manjine „Srba“ koji žive među nama? Ovo nisu Srbi, ovo nije odlika pravih Srba, ne prihvatam da se poistovetim sa ovakvim bezumnim nasilnicima da smo ista nacija! Zar moramo da ih se plašimo i osecamo se nebezbednima da izađemo iz kuće? Ko će da nas zaštiti ovakvih neuralčunljivih nasilnika? Da li je opoziciji dozvoljeno nasilje nad Srbima i da li se njima sve toleriše i prašta? Kažu da aktuelna vlast ima kontrolu nad medijima, a ovamo opozicija koji sebe nazivaju ne opozicijom već narodom samo zato što im se ne dopadne neka od vesti određenih medija ili jer jednostavno se osećaju da mogu, životno ugrožava novinare, a ovde je konkretno reč o pokušaju silovanja? Jel se treba zbog ovakvih pojedinaca koji po njihovim tvrdnjama predstavljaju nezavisan narod proširiti glasine da su svi građani Prokuplja bezumni nasilnici? Obrukali su i opoziciju i građane Prokuplja i Srpski narod.

 2. Đakče je uvek bio i ostao idiot od čoveka. I dokle god je on i slični njemu na čelu kolone biću neutralna, jer uz njih se samo možemo vratiti 100 god. u nazad. Ceo grad zna ko je on i ostali koji su na čelu kolone, alkoholičari, narkomani probisveti. Jer to hoćemo za našu decu? Ja ne…

  • Poštovani Draško, da li poznajete Sonju? Da li je opravdan ovakav gest od strane nasilnika? Sta znaci biti profesionalac? Trpeti nasilnika? Budimo realni,šta vi zapravo zagovarate? U redu je pružiti podršku kolegi ali braniti nasilje?

   • Gospodine uredniče portala, osuđujem svaki, ali svaki vid nasilja, nad ženama posebno, ali smatram da to treba da rešavaju nadležni organi a ne portali.
    Na vaše pitanje da li poznajem novinarku lično mogu vam reci da je ne poznajem, a ni gospodin sa slike mi nije kolega.

  • @Drasko
   Zar treba pravdati ovakvo ponašanje zbog nezadovoljstva nasilnika? Da li svako kada se oseti nezadovoljnim opravdano može napadati ljude bez posledica?
   Hoćete li napadati kao Barbaru svakog novinara koji osuđuje nemoral, nasilje i nevaspitanje?

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*