Фестивал спорта отворио славске свечаности


Фестивалом спорта, на коме су се представили сви прокупачки спортски клубови, синоћ су на Тргу Топличких јунака, званично почеле славске свечаности. Учеснике ове традиционалне манифестације поздравили су градоначелник Прокупља Мирослав Антовић и чланови Градског већа.


-Град Прокупље увек настоји да максимално помогне спорт. И ранијих година смо издвајали значајна средства из буџета. Свакако ћемо се трудити да та средства убудуће повећамо и створимо адекватне услове свим нашим клубовима, а нарочито нашој деци, јер су они перспектива и будућност нашег града, рекао је градоначелник Антовић, приликом обиласка прокупачких спортиста, који су приказали вештине, које су им донеле бројне медаље на великим такмичењима.


Учешће на фестивалу узели су чланови прокупачких спортских клубова међу којима су били гимнастичари, одбојкашице, одбојкаши, боксери, рукометашице, рукометаши, стонотенисери, стрелци, кикбоксери.
Тренер прокупачког гимнастичарског клуба Предраг Младеновић је истакао да му је веома драго да гимнастичари учествују на овом дешавању поводом славских свечаности.
-Када је спорт у питању, ту је љубав најважнија, па нам тако ни ове високе температуре не сметају да прикажемо један део оних вештина, које наши гимнастичари знају. Као и ранијих година, било је доста добрих резултата, али наш најистакнутији такмичар је Урош Грујић, који је прави амбасадор нашег града. Он је остварио успехе на многим међународним такмичењима прошле године, док је ове, на републичком освојио прво место. Ту су и остали такмичари, чији успеси такође нису занемарљиви, па је управо због њих потребно још много урадити, како би се побољшали услови за тренирање у овом спорту, рекао је Младеновић.
Овај јединствени фестивал спорта у нашем граду, био је прилика да најмлађи Прокупчани виде све његове лепоте и одлуче којим би се спортом, можда у будућности бавили.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*