Расписан јавни позив за енергетску санацију кућа и станова у Прокупљу

 

Град Прокупље уз подршку Министарства рударства и енергетике расписао је јавни позив за суфинансирање мера енергетске санације породичних кућа и станова на територији града Прокупља за 2024.годину.

Укупна бесповратна средства које Град Прокупље заједно са средствима Министарства додељује путем овог позива износе 6.125.000,00 динара за суфинансирање дела програма енергетске санације породичних кућа и станова и намењена су грађанима који не спадају у социјално угрожену категорију. За социјално угрожене грађане биће расписан нови јавни позив.

За сваку од мера енергетске санације ограничена су максимална укупна средства подстицаја, што значи да је корисник дужан да обезбеди остатак средстава.

Мере енергестске санације спроводе се кроз сарадњу са привредним субјектима који се баве производњом, услугама и радовима на енергетској санацији стамбених објеката, а циљ спровођења ових мера је унапређење енергетске ефикасности у стамбеном сектору и повећано коришћење обновљивих извора енергије у домаћинствима на територији града Прокупља. Листа привредника из 2023. године важи и за ову годину и може се видети на сајту Града Прокупља хттпс://прокупље.орг.рс/енергетска-ефикасност/

Право учешћа на Јавном позиву имају грађани који станују у легално изграђеним објектима чији су власници или корисници објекта са пријавом пребивалишта на адреси објекта и приложеном писаном сагласности власника објекта.

Конкурсна документација за Јавни позив може се преузети на интернет страници Града Прокупља https://prokuplje.org.rs/energetska-efikasnost/ или на пријавници Градске управе Прокупља, канцеларија број 13.

Подношење пријава започиње десетог дана од  дана објављивања Јавног позива, с тим да се дан објављивања не рачуна у овај рок, а уколико се десети дан пада у недељу или други нерадни дан, пријаве се подносе првог наредног радног дана. Све пријаве које се поднесу пре датума објављивања јавног позива, неће бити разматране.

 За све додатне информације у вези Јавног позива, грађани се могу обратити на контакт телефон 063/337750 и електронску адресу: е-маил: Info@prokuplje.org.rs и i<mijatj@gmail.com>

 

 

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*