
Вијетнамска супа Фо
Потребни састојци
за бујон
празилук – 2 струка
шаргарепа – 2 комада
ђумбир – 30 г свежег
звездасти анис – 1 комад
цимет – 1 штапић
коријандер – 1 кашичица зрна коријандера
чили – 1 кашичица (љути сос)
соја сос – тамни
за гарнир
нудле од пиринча – 200 г
смеђи шампињони – 200 г
кинески купус – 1/4 главице
коријандер – свеж
босиљак – свеж
сојине клице
со – по жељи
уље – за пржење
[ngg_images source=“galleries“ container_ids=“67″ display_type=“photocrati-nextgen_basic_thumbnails“ override_thumbnail_settings=“0″ thumbnail_width=“240″ thumbnail_height=“160″ thumbnail_crop=“1″ images_per_page=“20″ number_of_columns=“0″ ajax_pagination=“0″ show_all_in_lightbox=“0″ use_imagebrowser_effect=“0″ show_slideshow_link=“1″ slideshow_link_text=“[Show slideshow]“ order_by=“sortorder“ order_direction=“ASC“ returns=“included“ maximum_entity_count=“500″]
Начин припреме
Цимет, звездасти анис, зрна коријандера и ђумбир исечен на колутиће ставите у одговарајућу шерпу и пропржите их. Чим замиришу, додајте им празилук и шаргарепу исечене на крупније комаде.
Нека се још мало пржи, па налијте 2 литра воде и оставите супу да се кува неких 40 минута на тихој ватри. Уместо воде најбоље би било да сипате бујон од телећих костију.
Кад се поврће скува, процедите супу, па додајте љути сос и соја сос.
Шампињоне оперите и исеците на дебље комаде и продинстајте их у мало уља.
Кинески купус ситно исецкајте и такође продинстајте, па посолите.
Исецкајте босиљак. Ставите нудле да се кувају не више од 5 минута.
Шампињоне, нудле и купус сипајте у чиније за сервирање.
Прелијте их бујоном и као гарнир ставите свеж коријандер, босиљак и сојине клице.
Може се послужити и са кришком лимете
Буди први са коментаром