Симулациона вежба о јачању отпорности и реаговању при елементарним непогодама у среду код цркве у Растовници

 

Градска управа Прокупља и месне заједнице, укључили су се у пројекат „Јачање отпорности на природне катастрофе и унапређење стратегија приправности ПРЕПС 2“, а за среду, 24. јул, заказана је симулациона вежба, са почетком у 9 сати, близу цркве Свете Петке у Растовници. Заинтересовани суграђани, који желе да присуствују вежби, могу да се окупе до 8:45 сати.
У симулационој вежби, учествоваће ватрогасно – спасилачке јединице и Црвени крст из Прокупља.
– Позивају се грађани да присуствују вежби и дружењу са припадницима ватрогасне јединице и Црвеног крста, додали су из Града Прокупља.
Подсећамо, цљ пројекта „Јачање отпорности на природне катастрофе и унапређење стратегије приправности – ПРЕПС 2“ јесте јачање капацитета и приправности локалних заједница за случај настанка природних катастрофа. У току је друга фаза пројекта који се реализује у 16 општина/градова у Србији и Босни и Херцеговини у којима постоји повишен ризик од настанка природних катастрофа. Пројекат финансира Агенција САД за међународни развој (УСАИД), имплементациони партнер је ЦРС који реализује пројекат у БиХ, а у Србији пројекат реализују Царитас Србије и Човекољубље.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*