Стигла донација за изградњу нове школе „Свети Сава“ за децу са сметњама у развоју


Град Прокупље добио је донацију Амбасаде Сједињених Америчких Држава, Канцеларије за сарадњу у области одбране у Београду, намењену изградњи нове Основне школе „Свети Сава“ коју похађају деца са сметњама у развоју.


Меморандум о сарадњи овог пројекта чија је вредност 999.000,00 америчких долара, потписао је градоначелник Прокупља Мирослав Антовић и шеф Канцеларије за сарадњу у области одбране у Амбасади САД, Даниел О’Цоннор.


Свечаном потписивању уговора присуствовали су начелник Топличког управног округа Златан Миљковић, председник Клуба српско-америчког пријатељства др Драган Милић, представници Града Прокупља и сарадници на реализацији овог пројекта.
Градоначелник Прокупља Мирослав Антовић је изразио захвалност на овој вредној донацији која је у наш град дошла захваљујући сарадњи са Америчком амбасадом и рекао да ће нова школска зграда бити свремани објекат са свим пратећим садржајима за децу са посебним потребама.
-Град Прокупље ће у што краћем року омогућити добијање свих потребних дозвола, као и стручни наџор, како би се током пролећа већ кренуло у изградњу. Извођач радова је изабран, тако да очекујемо да ће радови почети током пролећа и да ће деца за око две године похађати наставу и боравак у новој, савременој школској згради, рекао је градоначелник Прокупља Мирослав Антовић.
Начелник Топличког управног округа Златан Миљковић је нагласио да је ово највећа донација америчке амбасаде захваљујући сарадњи са Клубом српско-америчког пријатељства на чијем је челу др Драган Милић, велики пријатељ Прокупља и Прокупчана.
-Данас је веома значајан дан за наш град, јер ова донација много ће значити за децу, родитеље и наставнике који ће у новој школи имати савремене услове за образовање. Канцеларија за сарадњу у области одрбране при Амбасади САД је највећу донацију упутила у наш град, онима којима је и најпотребинија, а то су деца из осетљиве категорије, казао је Миљковић и изразио наду да ће и убудуће бити још сличних донација за наш град.
Др Драган Милић, председник Клуба српско-америчког пријатељства, истиче да је изузетно срећан што је ова дугогодишња идеја остварена и то баш у граду из којег потиче и за који је веома везан.
-Радујем се што је донација дошла тамо где је најпотребнија, деци са посебним потребама, којима ће бити обезбеђени много квалитетнији услови за развој и образовање. Ово је највећа донација америчке Канцеларије за сарадњу у области одбране и није прва која је дошла у Прокупље. Исти донатор је 2012. године омогућио изградњу дечијег вртића у Прокупљу, а касније поклонио два возила Граду Прокупљу за потребе Здравственог центра односно Патронажне службе и здравствене услуге неуролошким пацијентима, казао је др Милић и додао да ће будућа успешна сарадња обезбедити реализацију још нових пројеката.
Шеф Канцеларије за сарадњу у области одбране у Београду амбасаде САД, Даниел О’Цоннор је рекао да је ова донација веома вредна, јер је намењена деци којима су итекако потребни квалитетнији услови за живот и изразио задовољство што његова Канцеларија има могућност да помаже нашем граду. Поменуо је и раније донације нашем граду и истакао да је у њему фасциниран срдачношћу, гостопримством и топлином људи који су га дочекали. Такође додаје да ће им бити задовољство да и амерички амбасадор дође и присуствује полагању камена темељца за изградњу школе.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*