„Вештица на суду“ отворила Фестивал „Лектирићи екс ју фест“


На велику радост најмлађих Прокупчана, данас је у Дому културе, отворен Међународни фестивал позоришта за децу и омладину „Лектирићи екс ју фест“.
Фестивал је отворила Сена Милосављевић ученица 3. разреда Основне школе „Душко Радовић“ из Ниша, неко ко попут њених другара из публике, такође воли позориште и глуму. Она је поздравила пријатеље позоришта и другаре из Плесне дружине „Сунце“, који су наступили на отварању фестивала.
Публику у Дому културе, ученике трећег и четвртог разреда прокупачке Основне школе „Никодије Стојановић Татко“, у име организатора Народне библиотеке „Раде Драинац“, поздравио је и њен директор Драган Огњановић.
-Добродошла децо на још један фестивал у коме славимо глуму и позоришно стварање. Драго нам је да сте се одазвали нашем позиву и сигурни смо да ћете уживати у представи наших гостију, Дечије сцене Културног центра из Петровца на Млави. „Вештица на суду“ је представа, коју су они припремили за овај фестивала и за вас. Обећавамо још доста добрих представа и заказујемо дружења у прокупачком Дому културе, где ћемо наставити ову традиционалну мисију, која има за циљ промовисање књиге и читања, истакао је Огњановић.
На овогодишњем, 12. по реду фестивалу, учествује шест представа позоришта из Петровца на Млави, Пожаревца, Смедеревске Паланке, Деспотовца, Сурдулице и Трстеника, а намењене су деци од првог до четвртог разреда основне школе.
Подршка Града Прокупља овом фестивалу није изостала ни ове године, што свакако потврђује чињеницу да локална самоуправа мисли на своје најмлађе суграђане и жели да им омогући, да у свом граду, виде квалитетне представе из целе Србије.
Следећу представу, под називом „Ко је сместио вуку“, у оквиру овог фестивала, играће глумци из Пожаревца у Куршумлији, у четвртак 18. октобра ове године.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*