За пет месеци контроле одузето 188 возила


Припадници Министарства унутрашњих послова – Управе саобраћајне полиције, привремено су одузели 188 возила од учинилаца тежих прекршаја током првих пет месеци примене ове мере.
– Највећи број возила одузет је на територији Полицијске управе за град Београд – укупно 23 и Полицијске управе у Шапцу – укупно 21, док је двоцифрен број возила одузет и на територији полицијских управа у Новом Пазару (13), Суботици (12), Ваљеву, Панчеву и Смедереву (по 11), саопштили су из МУП – а Србије.
Министарство унутрашњих послова скреће пажњу да је највећи број возила, око 36%, одузет од учинилаца прекршаја који су млађи од 30 година.
Поред 161 путничког возила, припадници саобраћајне полиције привремено су одузели и 11 бицикала, 10 мотоцикала, три тешка теретна возила, два трактора и једно запрежно возило.
– Подсећамо да се мера одузимања возила примењује према учиниоцима тежих прекршаја који су у претходне две године најмање два пута правноснажно осуђивани за теже прекршаје из области безбедности саобраћаја, додаје се у саопштењу МУП-а Србије.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*