Учитељ превазилази ученике,али не обимом или садржајем свог знања,него тиме што боље од њих разуме ограниченост својих знања,па,дакле, и неопходност да сам учи.“ (Конфучје)

 Удружење гружанских учитеља организовало је Трећу смотру стваралаштва у васпитно-образовном процесу под називом „Покренимо се“. Поводом одржавања ове манифестације организатор је расписао конкурс Представљања примера добре праксе, радионица, као и радова насталих на радионицама,пројектима…

Примери добре праксе и радионице били су презентовани у Дому културе у Книћу. Комисију која је вршила одабир радова за Зборник и презентaцију сачињавали су спољни сарадници просветних саветника Школске управе Крагујевац.

Међу одабраним радовима, за презентaцију, од педесет пет пристиглих радова нашао се и рад учитељице ОШ „Милић Ракић Мирко“ ,Прокупље, ИО Доње Кординце, Јелене Бабић „Како су деца писала слова, када је школа била стара, а не нова“.

Овај час урађен је у сарадњи са професором историје Иваном Радоњић па су њих две заблистале на смотри када је њихов рад проглашен за један од три најбоља. Овај час своје почасно место пронашао је и у Дигиталном зборнику Савеза учитеља Републике Србије и, такође је проглашен за један од три најбоља часа на конкурсу Центра за стручно усавршавање из Крагујевца као коорелативни час са екологијом.

2 Коментара

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*