Бесплатна обука за аранжере цвећа за незапослена инвалидна лица

 Национална служба за запошљавање, Филијала Прокупље, организује бесплатну обуку за аранжере цвећа, за особе са инвалидитетом које су на евиденцији незапослених лица.

Према речима сарадника за односе са јавношћу НСЗ Прокупље, Жарка Стојановића, пријављивање за обуку почело је пре неколико дана и трајаће до 3. децембра, а заинтересована лица се могу пријавити код својих саветника за запошљавање у НСЗ  Прокупље.

-Сваке године НСЗ организује обуку за инвалидна лица, ове године то је обука за аранжере цвећа, којом ће бити обухваћено осам кандидата. Обука траје 150 часова, а у плану је да почне половином децембра, рекао је Стојановић и истакао да ће полазници након завршене обуке добити сертификат који ће им омогућити лакше запослење или покретање сопственог посла.

Током обуке за аранжере цвећа, која је једна у низу које НСЗ спроводи за незапослена лица, полазници ће теоријски део похађати у просторијама Пољопривредне стручне службе, док је практични део наставе организован у цвећари „Камелија“.

У Прокупљу је у току још и обука за геронтодомаћице, козметичаре, као и обука за израду чипке која се спроводи у Бизнис инкубатор центру.

Како истичу надлежни, Национална служба за запошљавање обезбедила је средства за обуку незапослених лица, у износу од око 34.000 динара по кандидату, док кандидати који су инвалидна лица током обуке добијају и новчану надокнаду.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*