Бесплатна услуга одвожења смећа за кориснике социјалне помоћи

 


Предузеће „Пор Вернер и Вебер“, претходних месеци почело је да прикупља отпад и у селима која су у непосредној близини града. Први месец услуге био је бесплатан, док су грађани који су корисници социјалне помоћи ослобођени плаћања.
– То важи и за градско подручје и за села. Сви корисници социјалне помоћи, у потпуности су ослобођени плаћања наших услуга. Актуелно руководство града и народни посланик Дарко Лакетић инсистирали су да тако остане, и да максимално колико можемо изађемо у сусрет грађанима, казао је директор предузећа „Пор Вернер и Вебер“ у Прокупљу Славиша Станковић.
Како додаје, смеће по граду се износи једном недељно, а у центру града свакодневно.
– У свом возном парку, имамо седам камиона смећара који свакодневно одвозе смеће на депонију у Лесковцу. У наредном периоду, наша компанија планира да изгради трансфер станицу и тренутно заједно са локалном самоуправом радимо на проналажењу локације за изградњу исте као и на проширењу наших услуга по осталим селима, истакао је Станковић.
Када су у питању дуговања, додаје да корисници услуга имају право на репрограм,.
– У зависности од висине дуга, одређује се на колико месеци се закјучује споразум. Након закључења истог, корисник је у обавези да сваког месеца измирује рату из споразума и износ месечног рачуна, у супротном биће утужен. Уколико корисници дугују неколико месеци и не прихвате да закључе споразум о репрограму, достављају се опомене пред утужење па тек онда се утужују. Уколико дође до утужења, корисници ће имати много веће трошкове него иначе, закључио је директор предузећа „Пор Вернер и Вебер“ у Прокупљу Славиша Становић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*