Бесплатни уролошки прегледи у прокупачкој болници

                        Општа болница „Др Алекса Савић“ у Прокупљу, на иницијативу Министарства здравља Србије, организује бесплатне превентивне уролошке прегледе, у циљу раног откривања и лечења карцинома простате и тестиса.

Заинтересовани грађани могу до 23. новембра, у просторијама Службе урологије, у периоду од  14 до 16 часова, обавити преглед  без упута и здравствене књижице, а како наводе надлежни у прокупачкој Болници, у случају потребе урадиће се и терапијско збрињавање пацијента од стране ангажованих лекара.

-Током новембра месеца, у многим земљама се организује манифестација под називом „Мовембар“, која има за циљ да подигне свест мушке популације о значају превентиве, превасходно у циљу раног  откривања  карцинома простате и тестиса. Како наши суграђани нису довољно посвећени превентивним прегледима, Министарство здравља Републике Србије, у сарадњи са стручњацима из ове области, проценило је да је у интересу очувања здравља становништва неопходно организовати овакве прегледе, који изискују мање трошкове од лечења карцинома, истичу у Општој болници „Др „Алекса Савић“ у Прокупљу.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*