Библиотека у Малој Плани поново ради

 

 

У прокупачком селу Мала Плана, у згради старе Поште, после тачно 15 година, поново је отворен огранак Народне библиотеке „Раде Драинац“. Тим поводом, овом издвојеном делу прокупачке Библиотеке, од програмске акције Радио Београда „Књига солидарности“, стигло је на поклон око 1000 књига.

-Почетни фонд је око 3000 књига. Захваљујући Радио Београду и програмској акцији „Књига солидарности“, тај број ће бити знатно већи. Све оно што недостаје за читање, ђаци и мештани у Малој Плани, али и околним селима, моћи ће да потраже у огранку Народне библиотеке „Раде Драинац“ у њиховом месту. Надам се да ћемо тај простор у наредним годинама оплеменити, можда и увећати, али је битно да смо кренули и направили први корак, рекао је директор прокупачке Библиотеке Драган Огњановић.

Он се овом приликом посебно захвалио уреднику акције „Књига солидарности“, Михаилу Шћепановићу, који је прошле године истом  оваквом акцијом помогао отварање огранка Библиотеке у селу Доња Стражава.

-Драго ми је да смо данас у прилици да књиге поклонимо и Библиотеци у школи „Светислав Мирковић Ненад“ у Малој Плани. Њени ученици су данас добили 300 књига, које су за њих сакупљали њихови вршњаци. То су углавном књиге за узраст од првог до осмог разреда, али је ту и школска лектира, а све оне су заједно поклон њихових вршњака из Београда, али и многих издавачких кућа. Велико ми је задовољство да видим да ће те прелепе књиге, имати своје место и читаоце, истакао је Михаило Шћепановић.

Директор Основне школе „Светислав Мирковић Ненад“, Горан Марјановић се овом приликом захвалио дародавцима и нагласио да ће ове књиге свакако бити од користи деци која похађају ову Школу.

У фискултурној сали Школе, госте су поздравили њени ученици, рецитујући своје омиљене стихове. Том приликом, ђаке и наставнике, поздравио је и заменик градоначелника Прокупља Мирољуб Пауновић.

-Захваљујем се Михаилу Шћепановићу, представнику РТС-а на поклону и бризи за наш крај и нашу децу, која ће највише користити добијене књиге. Делатност огранка Библиотеке у Малој Плани, биће у тесној сарадњи са Школом и надамо се да ће се у наредној години она додатно унапредити набавком нове рачунарске опреме, повећањем простора, опремањем читаонице и пружањем нових услуга корисницима, нагласио је Пауновић.

И члан Градског већа за културу, Милица Ерић, присуствовала је отварању огранка прокупачке Библиотеке у Малој Плани и том приликом рекла да је поклон од 1000 књига право благо за све оне који ће овде моћи да позајме свој омиљени роман на читање.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*