Богат програм до краја песничке манифестације у Прокупљу

 

Јубиларна 50. књижевна манифестација „Драинчеви сусрети песника“ наставља се данас у 18 сати у Народном музеју Топлице, када ће песници овогодишњих сусрета казивати своју поезију. У Дому културе, истим поводом у 20 сати, биће одржана представа „Априлски кашаљ над поезијом“, по тексту Срђана Живковића, а у режији Горана Цветковића. Улоге су поверене Предрагу Котуру, Стефану Урошу Тешићу и Јасмини Стојиљковић.

Песнички караван овогодишњих сусрета сутра, 29. августа, организоваће „Дан поезије“ и своје стихове поклониће Куршумличанима у 17 сати, у 18 и 30 посетиће Драинчеву кућу у Трбуњу, а у 19 и 30 биће у Културно-образовном центру у Блацу.

На сам дан затварања овогодишње јубиларне манифестације, у петак 30. августа у Народној билиотеци „Раде Драинац“ у 19 сати, биће одржано вече под називом „Књижевност градова“, на коме ће своје стваралаштво представити крушевачки песници и писци. За сам крај сусрета, сада већ традиционално, планирано је „Боемско вече“ уз музичко-сценски програм. На њему ће бити уручена награда за најбољу књигу писца из Топлице у 2018. години.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*