Богат програм „Културног лета“ у Прокупљу

 

Прокупачки Дом културе је и ове године за љубитеље културних дешавања припремио богато „Културно лето“, чији програм ће почети 24. јуна и трајаће до 15. јула ове године. Одвијаће се под слоганом „Лето лети културније“, а у тих петнаестак дана, публика ће моћи да види велики број догађаја, које су осмислиле секције ове установе културе. Манифестација ће почети награђиваном представом Аматерског позоришта „Хранислав Драгутиновић“ „Аризани“, која је заказана за 24. јун у 20 часова у сали Дома културе. Већ сутрадан у 10 сати нас очекује традиционални „Корак у боји“, који се дешава на прокупачком шеталишту. Овај садржај увек окупи велики број заинтересованих пролазника, који су и сада позвани да осликавају платно, заједно са овдашњим сликарима.
У среду 26. јуна прокупачка публика ће , у Спомен соби „Драинац“, од 20 сати, моћи да  ужива у филмској вечери и дружењу са филмским критичарем из Ниша Дејаном Дабићем.
Четвртак, 27. јун, доноси промоцију романа, прокупачког писца Зорице Перовић Прентић у клубу Дома културе, од 19 сати. Љубитеље књижевности она ће упознати са својом новом књигом „Моје преживљене несанице“, а сутрадан на Видовдан, 28. јуна, у Конџељу ће традиционално бити одржан и Видовдански сабор.
Програм овогодишњег „Културног лета“ у јулу (2.јула) ће почети концертом КУД-а „Абрашевић“ у Дому културе од 19 сати и 30 минута, да би се наставио отварањем Ивањданске ликовне колоније 3. јула у Клубу ове установе. Још једна Прокупчанка  је за све љубитеље писане речи припремила нову књигу, у којој ће, сигурни смо, сви уживати. То је Ивана Ђурковић, чија књига носи назив „Као Ивана“. Ова промоција је заказана за 4. јул од 20 сати, а позвани су сви они, који желе да сазнају, шта ће нам то ова млада песникиња открити у својој новој књизи.
За остатак „Културног лета“, које траје до 15. јула, када ће бити званично затворено изложбом слика са Ивањданске ликовне колоније, запослени у Дому културе, припремили су још један концерт, програм Књижевне омладине Прокупља, вече књижевне критике данас, утакмицу између дебелих радника културе и ЖФК „Машинац“, као и вече смеха.
Они су позвали све Прокупчане да буду део ових културних садржаја, јер су их, како су истакли, осмислили управо за њих, водећи рачуна о томе да буду прилагођени свим узрастима.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*