Бољи и безбеднији услови за ђаке у издвојеним одељењима основних школа

 

 
 

Град Прокупље издвојио је из буџета око милион динара за санацију и уређење школских зграда издвојених одељења прокупачких основних школа.

Током летњег распуста завршен је велики део планираних радова. Извршена је адаптација подова, зидова, поправљене су ограде, замењена столарија, окречене учионице.

Како је истакла члан Градског већа Прокупља, задужена за просвету и образовање, Катарина Вељовић, приоритет у раду локалне самоуправе су деца и омладина.

Овог лета издвојили смо средства за санацију школа на сеоском подручју, како би сва деца имала подједнако добре услове за образовање. Пре свега, санацијом  дотрајалих зидова, подова, кровова, омогућен је безбеднији боравак деце, као и бољи и лепши услови за рад запослених, казала је већница Вељовић.

Урађено је оно што је било најпотребније, тако да су неке школе поправиле подове, у некима су замењена врата, прозори, извршена реконструкција димњака.

У издвојеним одељењима ОШ ,,Светислав Мирковић Ненад“ у Малој Плани, дотрајали прозори замењени су новом ПВЦ столаријом у Бресничићу, уграђен ламинат, уређени зидови и плафон у учионици у Великој Плани, док је у  Доњој Бресници поправљена фасада и офарбана капија. У Доњој Топоници такође је офарбана капија.

У селу Баботинац у школи је постављен ламинат, а у плану је постављање плочица у ходнику на површини од 30 метара квадратних. Такође је потребно извршити санацију крова изнад кабинета информатике, што ће бити урађено у наредном периоду. Иначе, школа у овом прокупачком селу припада ОШ ,,Никодије Стојановић Татко“.

У оквиру припреме за школску годину, у Бериљу, где је издвојено одељење ОШ ,,Ратко Павловић Ћићко“, замењена су дотрајала врата у ђачким тоалетима и окречена учионица. У Доњој Трнави замењен је плафон у тоалетима и окречене учионице, које су такође уређене и у Ћуковцу.

ОШ „Милић Ракић Мирко“ је у свом издвојеном одељењу у Петровцу започела радове на санацији и реконструкцији димњака, у Балиновцу се ради стаза од улице до улаза у школу, а у Доњем Кординцу настрешница за смештај дрва за огрев.

Све школе у граду, као и на сеоском подручју Прокупља, спремно су дочекале нову школску годину, у  бољим, лепшим и безбеднијим условима.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*