Чистоћа и здравље и пун контејнер

 
 
Постоји изрека, „у кући може петоро да чисти а један да прља, и биће увек прљаво“. То важи и за све објекте, установе, зграде, села, градове, па и читаву државу.
Не може једно предузеће, колико год добро радило свој посао, да прикупи сав отпад, очисти улице и паркове, ако неки, па нека је реч и о појединцима, редовно избацују смеће где стигну. Још ако се деси да бивша власт, на челу са Демократском странком доведе у Прокупље предузеће које очигледно не ради добро свој посао и закључи уговор на штету града и грађана, па ђубре из контејнера прелива…
Раније смо у граду и по селима имали проблем недостатка контејнера, канти, па су неки говорили „а где да ставим ђубре, у џеп“. Ово су само неки од проблема са којима се сусрела актуелна власт… Бројни покушаји да се са предузећем Пор Вернер и Вебер раскине уговор били су неуспешни. Једино што је могло да се уради јесте да се обезбеде канте и контејнери, који за почетак треба редовно да се празне (очигледно из надлежног предузећа Пор Вернер и Вебер не деле наше мишљење, те ћемо им наредних дана упутити захтев да нам доставе термине прикупљања отпада, да ли је пражњење контејнера обавеза или им можда закон (уговор) дозвољава да свој посао раде када се сете). Посао надлежног предузећа је да судови буду празни, наш посао је да те судове напунимо, а не да смећем пунимо паркове и улице. Томе нас уче родитељи, баке и деке одмалена. О томе треба да се прича у вртићу, у школи. Потребне су нам организоване акције чишћења, са разредом, са другарима, са колегама са посла, као и свест надлежног предузећа да је само чист град – здрав град.
 

1 Коментар

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*