Црвени крст бројним активностима обележава важне датуме


У Прокупљу је спроведена још једна акција добровољног давања крви, коју је организовао Завод за трансфузију крви Ниш у сарадњи са прокупачким Црвеном крстом.
Као и до сада, Прокупчани су и овога пута показали хуманост и спремност да помогну другима, а како истичу надлежни у Црвеном крсту, у јучерашњој акцији, 23-ој у овој години, прикупљено је око 40 јединица драгоцене течности.
-Овонедељне активности почеле су добровољним давалаштвом крви, а настављене преузимањем прикупљене одеће, обуће и играчака из Предшколске установе „Невен“. И наши најмлађи суграђани показали су хуманост и прикупили 250 килограма ове врсте помоћи, намењене деци из најугроженијих породица, казао је секретар Црвеног крста у Прокупљу Драган Суботић.
Према његовим речима, прокупачки волонтери ће сутра обележити Светски дан хране. У сарадњи са Домом здравља, у центру Прокупља ће у периоду од 10 до 12 сати бити организована акција током које ће грађани моћи да провере вредност шећера у крви, крвни притисак и добију корисне савете о правилној исхрани и здравим стиловима живота. Под слоганом “Правилна исхрана-доступна и приступачна свима“, овај дан обележава се у целом свету.
Поводом обележавања Светског дана борбе против глади и сиромаштва, представници локалне самоуправе ће 17. октобра посетити Народну кухињу која дневно обезбеђује храну за 300 најугроженијих грађана. Корисници ове врсте помоћи ће поред редовног дневног оброка добити и пакете са месним прерађевинама, сланим и слатким пецивима.
За крај недеље, у петак, 18. октобра, волонтери ће обележити Европски дан борбе против трговине људима. У оквиру програмских активности, за ученике Гимназије биће организована информативна радионица, у Техничкој школи трибина, а у центру града улична акција на тему борбе против трговине људима.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*