Да ли сте знали?

Да ли сте знали да, је 1997.године оснивач „Мицрософт“-а Бил Гејтс уложио око 150 милиона долара у „Аппле“ свог конкурента и тако га спасио од банкротства!

У јапанском језику нема посебног глагола за будуће време само за садашн је и прошли „Будућност“ ипак постоји али се одређује из контекста не по облику

Да ли сте знали да је девојачко име мајке Едвина База Олдрина америчког астронаута који је 1969.године ходао по месецу заједно с Армстронгом било Моон ( у преводу Месец)

Да ли сте знали да у свету се више новца потроши на алкохол и цигарете него на полисе животног осигурања.

Да ли сте знали да, до 1859.године лондоснки полицајци су смели носити кишобране да би могли да заштите униформе од изненадне кише.

Да ли сте знали да на првом сабору трубача у Гучи одржаном 14.октобра 1961.године, у порти месне цркве учествовала су само 4 оркестра трубача!

Морски коњићи ако нисте знали немају желудац у коме би се храна варила и задржавала па су принуђени цели живот да једу тако рећи без престанка!

Да  ли сте знали да Панамски Канал је једнино место на свету одакле се може видети како се сунце појављује изнад Атланског океана а нестаје изнад Тихог океана!

Да  ли сте  знали да чаша од дебелог стакла пре пукнути од вреле воде него чаша од танког стакла!

Аустријски композитор и диргент Јозеф Хајди (1732-1809) учитељ младог композитора Лудвига ван Бетовена је саветовао да се мане музике

Комарци (маларичари) у данашње време убију више људи ( између у 600.000 и милион људи сваке године) него што ајкуле убију за цео век!

Да ли сте  знали да је кромпир прво поврће које се узгајало у свемиру!

Да  ли сте знали да, највиши забележени талас на јужној полулопти имао је 23,8 метара и запљуснуо је 9 маја ове 2018.године обале Новог Зеланда

 

 

   

 

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*