Данас реприза представе „Да ли је то била шева“


Дом културе „Радивој Увалић Бата“ прокупачким средњошколцима поклања бесплатне карте за репризу представе „Да ли је то била шева“, коју је режирала Тијана Петровић, по тексту Ефраима Кишона. Ова представа је заказана за сутра, у 19.30 сати, на сцени прокупачког Аматерског позоришта „Хранислав Драгутиновић“.

У Дому културе кажу да карата још има и да сви они који желе да погледају представу још увек могу да резервишу карте на број телефона 027/321-002.

Ово је урнебесна комедија у којој играју Ивица Илић (Ромео), Тијана Петровић (Јулија), Предраг Славковић (Шекспир), Дејан Јовичић ( Лоренцо), Анастасија Цвијановић  (Лукреција) и Јелена Лукић (Суфлер).

Овај комад је публици пружио другачији поглед на најпознатију љубавну причу о Ромеу и Јулији, 30 година пошто су преживели и остварили своју љубав.

Комад „Да ли је то била шева“ Ефраима Кишона је сатирична слика једног од највећих љубавних парова у светској књижевности-Ромеа и Јулије, коју је Аматерско позориште „Хранислав Драгутиновић“ маестрално извело. Они у њој нису трагично окончали своју љубав већ су преживели, Јулија се пробудила на време да спречи Ромеово самоубиство.

Тридесет година касније, затичемо их у браку из кога је давно нестала романтична заљубљеност, а заменила ју је рутина и незадовољство јаловим животом. Ромео и Јулија кубуре са новцем који је најчешћи повод за свађу, а имају и проблеме са ћерком тинејџерком Лукрецијом и њеним одрастањем и васпитањем.

С времена на време обилази их и сам Шекспир, јер му је у гробу досадило да слуша како се свађају.

Кишонов текст нуди и приземни хумор и сатиру, али и поигравање са оригиналним Шекспировим делима-фратар који је венчао Ромеа и Јулију често Јулију назива Офелијом, а за Ромеа мисли да је Хамлет и слично.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*