Данас у Куршумлији-Министар Вулин (видео)

Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић обишли су данас припаднике 37. механизованог батаљона Треће бригаде Копнене војске у касарни „Топлички устанак“ у Куршумлији, а након тога и припаднике Војске Србије на бази „Велики трн“ у Копненој зони безбедности.

https://youtu.be/FUdQygFNzP8

Министар Вулин је, након обиласка, истакао да је у Копненој зони безбедности стање мирно и под потпуном је контролом наше војске.

„Све наше јединице испуњавају све своје задатке, спремне су да спроведу свако наређење и да заштите наш начин живота, мир и сигурност сваког становника Републике Србије. Позвао сам 53 министра одбране да спрече да неосуђени терористи направе војску.

Министар одбране Александар Вулин упутио је писма министрима одбране 53 земље у којима их је позвао да спрече формирање војске Косова.

[ngg src=“galleries“ ids=“94″ display=“basic_thumbnail“]

Оно што брине је најава формирања војске Косова и покушај прављења још једне паравојне формације на простору Косова и Метохије. Неосуђени терористи хоће сада да добију и армију и да за све оно за шта нису били осуђени, да све те злочине још једном понове, али овај пут у форми армије. За Србију је то апсолутно неприхватљиво и морало би бити неприхватљиво и за међународну заједницу. Управо да нико не би могао да каже једног дана да није знао шта се дешавало на простору Косова и Метохије, ја сам послао писма на 53 адресе, за 53 министра одбране најважнијих земаља света. Од мене су добили врло јасно писмо у коме се каже шта се спрема на Косову и Метохији, колико је опасно правити паравојску на простору Косова и Метохије, колико је такозвана војска Косова нешто што може значајно да поремети стање мира на простору Косова и Метохије, али и у читавом региону.Читав свет мора да зна и зна да се на Косову и Метохији покушава створити терористичка организација која ће себе звати некаквом војском, а прави се само из једног разлога – за обрачун са Србијом и за обрачун са Србима, ни због чега другог и ни због кога другог“ – истакао је министар Вулин.

 

Командант 37. механизованог батаљона потпуковник Грујуца Вуковић истакао је да на бази „Велики трн“ припадници тог батаљона обезбеђују административну линију у зони одговорности базе.

Основни задатак припадника батаљона и саме базе „Велики трн“ је спречавање илегалних прелазака преко административне линије. На базу долази потпуно оспособљено, обучено и мотивисано људство. Сви припадници батаљона, а посебно састав базе на којој се налазимо, су оспособљени и спремни за извршавање свих задатака који су додељени од претпостављене команде“ – нагласио је потпуковник Вуковић.

У касарни „Топлички устанак“ министар Вулин и генерал Мојсиловић присуствовали су приказу обуке 37. механизованог батаљона, а затим су обишли и спомен-обележје погинулим припадницима војске у агресији НАТО и богослужбени простор.

У бази „Велики трн“ министар одбране и начелник Генералштаба присуствовали су приказу рада органа обезбеђења, а данашња посета била је прилика и за разговор са војницима на тој бази. Данашњем обиласку присуствовао је и командант Треће бригаде пуковник Слађан Стаменковић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*