„Дечија недеља“ почиње следеће недеље

 

Поводом тридесетогодишњице усвајања Конвенције Уједињених нација о правима детета, традиционална „Дечија недеља“, ове године биће обележена и у Прокупљу под слоганом “Да право свако–дете ужива лако”. И ове године, прокупачки Дом културе организоваће „Дечију недељу“, у којој ће приказати садржајно различите програме за све узрасте и сва интересовања.

Првог дана обележавања ове манифестације, 7. октобра, кроз садржај „Поздрав првацима“биће организовано гостовање дечијих песника из неколико градова Србије, који ће упутити честитке првацима свих основних школа из Прокупља. У 11 сати, у стиховима песника, у Дому културе, уживаће ученици основних школа „9. октобар“ и „Милић Ракић Мирко“, а у 12, ученици школа „Ратко Павловић Ћићко“ и „Никодије Стојановић Татко“.

Истог дана, у 18 сати, биће одржано и вече младих књижевних талената из Прокупља, док ће се 8. октобра прокупачкој публици представити најмлађи таленти нашег града, у 19 сати. Представа „Лепотица и зверка“ биће одржана 10. октобра, у 12 сати, а Дом културе позива све своје најмлађе суграђане да дођу и у овој недељи, која је посебна и само њихова, посете садржаје које је припремио само за њих

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*