Дечији песници гости књижевне манифестације „Драинчеви сусрети песника“

Јубиларна, 50. по реду књижевна манифестација „Драинчеви сусрети песника“ почела је у петак, 3. маја, у Београду, када су топлички песници и поштоваоци лика и дела великог песника Рада Драинца посетили његов гроб. Они су том приликом положили цвеће и одржали пригодан програм.

Према речима директора прокупачке Народне библиотеке „Раде Драинац“, у чијој организацији се одржавају сусрети, Драгана Огњановића, и топлички књижевник Иван Ивановић одржао је беседу Драинцу у част, након чега је приређен музичко-сценски програм у коме је учествовао Вицо Дардић, а потом је прокупачка Библиотека представила своја нова књижевна издања.

„Драинчеви сусрети“ се у Прокупљу настављају сутра у 11 сати у  Дому културе „Радивој Увалић Бата“, када ће ученици прокупачких  основних школа имати прилику да уживају у стиховима дечијих песника Љубивоја Ршумовића, Тода Николетића, Моша Одаловића и Власте Ценића.

Захваљујући организатору, ово је једна од ретких прилика када се познати песници нађу на једном месту и прокупачким ђацима дарују своје стихове. Они ће, како истиче директор Библиотеке Драган Огњановић, своје стихове казивати и ђацима у Куршумлији, Житорађи и Блацу.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*