„Делфинима“ златна медаља на Медитеранским играма!

Ватерполисти Србије освојили су златну медаљу на Медитеранским играма у Тарагони победивши у финалу екипу Грчке са 12:10.

Меч је одлучен након извођења петераца (8:8 у регуларном делу), где су српски „делфини“ имали више среће и умећа. Најефикаснији у српском тиму били су Филип Филиповић и Душан Мандић са по три гола. Два је дао Стефан Митровић, а стрелци су још били Милош Ћук, Никола Јакшић, Душко Пјетловић и Милан Алексић. Код Грка је Јоанис Фунтулис дао три гола.

Приликом извођења петераца Филиповић, Алексић, Мандић и Стефан Митровић су били непогрешиви док су Аргиропулос и Фунтулис погодили, али је Митровић био успешнији код шутева Генидунаса и Влахопулоса.

После две четвртине Србија је са лошим играчем више (6-0) била у заостатку од два гола (3:1).

После великог одмора све се променило. После гола Јакишића Грци су повели 4:2 али су два поготка Мандића вратили утакмицу у егал. Играло се гол за гол али Србија никако није успевала да преокрене.

Грци су имали у финишу узастипно три напада да би Ћук са сиреном покушао из даљине али је лопту зауставила пречка. Селектор Дејан Савић је рекао да је утакмица била права финална са грешкама на обе стране.

„Грешке су последице умора, због тога смо неке ситуације лако решиве сада претварали у катастрофалне грешке. Ипак мислим да смо заслужено добили“, навео је Савић.

„Добили смо после одмора ветар у леђа. Видело се да се и Грци и ми спремамо за  Барселону и да смо више водили рачуна о физичкој припреми него и техничко-тактичким стварима. Честитам играчима, стручном штабу и свима у савезу“, истакао је селектор.

Капитен Филип Филиповић је био задовољан али је и упозорио на осцилације у игри.

„Највише ми је драго што смо се вратили и што је  све зависило од нас. Осцилације у игри, недостатак концентрације морају да нас упозоре. Не могу да нам се догађају онакве контре, зато ћемо да извучемо поуке. Имали смо две јаке провере, са Црном Гором на старту и сада у финалу. Видели смо шта треба да радимо“, рекао је Филиповић.

То је друго медитеранско злато за српски ватерполо после Пескаре и 2009. године.

Ово је 33. по реду медаља за српски тим на Медитеранским играма.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*