Дневник учитељице Јелене Бабић

 

У нашем граду, учитељицу Јелену Бабић из Основне школе „Милић Ракић Мирко“, готово сви знају по вредном и преданом раду са децом, али и бројним наградама, које је добијала за своје радове, а који су се односили на унапређење наставе. За њу се чуло и у нашој земљи, јер се истицала међу својим колегама учешћем на разним скуповима са лепо осмишљеним, садржајним и креативним пројектима. Сада ову учитељицу помињемо као аутора књиге „Дружина Боровњак“.

-Књигу сам штампала управо средствима која сам добила за унапређење наставе од Удружења „Живојин Мишић“. То је моја прва књига, и иначе је аутобиографска. У њој сам обухватила најлепше дане мог детињства и приказала бројне игре и дружења са братом и пријатељима. Хтела сам да скренем пажњу читаоцима да права пријатељства трају вечно и да су некада она била стварна и искренија. Књигу сам наменила деци млађег узраста, како би им указала на праве вредности и нагласила да није све у праћењу на инстаграму и фејсбуку, већ да је много значајнија од свега тога лична комуникација, рекла је говорећи о својој тек објављеној књизи „Дружина Боровњак“ Јелена Бабић.

Према речима рецензента књиге Мирослава Кокошара, Јелена у овом путописном дневнику говори и пише о раздраганом детињству, водећи притом рачуна о богатом миљеу природе и завичаја. Лепе и очаравајуће слике које је проживела са својим другарима, плене својом једноставношћу. Драж њеног приповедања је у драматици и пустоловини детињства, а све у жељи да продужи век његовог трајања.

-Поред свих наших згода и незгода, доброту и љубав свих мојих другара сам желела у књизи да ставим на прво место, како би се при сваком читању са радошћу сетили детињства и свих чари које оно са собом носи. Сав приход од продатих књига, наменила сам нашој малој суграђанки Николини Јосић и њеном лечењу, јер желим да њена жеља и борба за још безброј безбрижних и лепих дана, које треба да доживи са својим вршњацима, надјача опаку болест која ју је снашла, истакла је Бабић.

Учитељица Јелена Бабић је проглашена прошле године за једног од 10 најбољих едукатора Србије. Ове године је објављивањем књиге „Дружина Боровњак“, свој дечји сан претворила у јаву. Издавач овог Јелениног путописног дневника, који ће читалачкој публици бити представљен 21. фебруара је Народна библиотека „Раде Драинац“.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*