Дом ученика: Спремни за Регионалне домијаде

Осим изузетно доброг успеха у школама, корисници Дома ученика средњих школа у Прокупљу, током прошле године, својим наступима и добијеним наградама, са поносом су представили не само своје школе и установу, него и град Прокупље. Да би поновили те успехе, увелико се припремају за предстојећа такмичења.

-Припреме за Регионалну домијаду у културно-уметничком стваралаштву, 23. марта у Зајечару, и спортска такмичења, 30. марта у Врању, приводе се крају, изјавила је директорка Дома ученика средњих школа у Прокупљу Јелена Вуковић.

На сусретима у Зајечару и Врању, учествоваће 16 установа из Ниша, Лесковца, Алексинца, Бора, Сурдулице, Трговишта, Пирота  и других општина југоисточне и јужне Србије.

Вуковић је рекла да ће се у културно-уметничком стваралаштву, Прокупчани представити драмским, музичким, поетским, ритмичким и другим приказима.

-У припремама за сусрете средњошколаца, имали смо велику подршку руководства Дома културе и Пољопривредне школе, изјавила је она и истакла изузетну ангажованост васпитача и стручних сарадника, кад су ова такмичења у питању.

Средином маја, Дом ученика средњих школа обележиће вредан јубилеј, 60 година рада и постојања. Припреме за овај значајан историјски јубилеј трају већ неколико месеци.

-Поводом обележавања шест деценија установе, планирано је одржавање свечане академије, на којој би требало да буду присутни представници Министарства просвете, локалне самоуправе, многобројни сарадници из домова ученика широм Србије, представници прокупачких средњих школа, бивши и садашњи радници и корисници, донатори и други, закључила је директорка Дома ученика Јелена Вуковић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*