Дом ученика средњих школа освојио специјалну награду на Аматерском филмском фестивалу

Дом ученика средњих школа у Прокупљу учествовао је на  Аматерском филмском фестивалу, који је недавно по трећи пут  одржан у Јагодини, и том приликом освојио специјалну награду и допао се публици.

Јагодински Дом ученика средњих школа организатор је овог Фестивала на којем је приказано 28 аматерских филмова и који је ове године окупио ученике из 22 дома из целе Србије.

-Наши ученици су и овога пута остварили запажен успех и показали да су веома добри у ономе што раде. Свој таленат и умеће за филмско стваралаштво показали су у филму „После 23 часа“ и филм споту „Цидом“ (Домци). Освојивши специјалну награду Фестивала аматерског филма, показали су своју оригиналност и остали упечатљиви публици, казала је васпитач Весна Јефтић Аџемовић.

Марија Радовић, Анастасија Витковић и Анђела Димитријевић су заједно са својим другарима из Дома учествовали у стварању филма и овом приликом истичу да су се руководили идејом да буду другачији, оригинални, и у томе су и успели, што показује и освојена награда.

-Филм „После 23 часа“ приказује живот у Дому на крају радног дана. Окупљени у ТВ сали, користимо слободно време за забаву и дружење, разоноду. У тој разоноди, налазимо идеје како да уплашимо млађе ученике, тако да смо наш филм уврстили у хорор. На тај начин остварили смо жељу да будемо другачији од осталих учесника Фестивала, казала је Анастасија.

Никола Ћирић, Николина Станојевић и Димитрије Аранђеловић,   представили су се на овогодишњем Фестивалу у једном необичном жанру. Урадили су филмски спот, и кроз песму и слику приказали сваки кутак њиховог Дома. Како истичу, четворогодишње дружење и заједнички живот у овој установи је најлепши период у њиховом животу, а подршка директорке Јелене Вуковић и целог тима ове установе, омогућује им да учествују на свим манифестацијама и освајају запажена признања.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*