Донета одлука: Нема наплате услуга за децу која не похађају Предшколску установу „Невен“

Родитељи, стараоци чија су деца уписана, а нису у могућности да похађају вртић у Прокупљу због епидемије изазване вирусом корона, ослобођени су наплате услуга Предшколске установе „Невен“.
Ову одлуку, донело је Градско веће у Прокупљу, на данашњој ванредној седници, на основу захтева Предшколске установе „Невен“ за одлучивање о плаћању вртића, како би родитељи, стараоци били обавештени на време.
-Инструкцијом Министарства просвете, науке и технолошког развоја у вези поступања предшколских установа поводом отварања објеката за пријем деце у време трајања епидемије од 5. маја, Предшколској установи „Невен“ је наложено да у вртић прими само децу чији су родитељи, стараоци у обавези (поткрепљеној доказима) да раде у седишту послодавца или издвојене организационе јединице. Осталим родитељима, стараоцима није дозвољено да њихова деца користе услуге Предшколске установе. Из тог разлога, Предшколска установа „Невен“, обратила се Градском већу са захтевом да се донесе одлука којом ће родитељи, стараоци који нису у могућности да своју децу дају на чување у вртић, а нису исписана, бити ослобођени услуге Предшколске установе „Невен“, образложено је данас на седници Градског већа.
Након образложења, чланови Градског већа, једногласно су донели одлуку да се ови родитељи, стараоци ослободе наплате услуга Предшколске установе „Невен“.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*