“Џипијада” на Радан планини

У циљу промоције туристичких потенцијала Топличког округа,  сутра ће се, у организацији Туристичког кластера Раданског подручја, на планини Радан одржати традиционална, пета по реду, вожња теренским возилима под називом „Џипијада 2018“.

Учешће на овој својеврсној туристичко-спортској манифестацији најавили су власници теренских четвороточкаша из Топличког округа, Прокупља, Куршумлије, Блаца али и из Ниша, Крушевца и других крајева Србије.

„Ова вожња теренским возилима биће промотивна и имаће за циљ, поред промоције туристичких потенцијала и нетакнуте природе топличког краја, да укаже на потребу изградње и уређења путне инфраструктуре у овом живописном планинском подручју које има велике туристичке потенцијале и три бање, у које из године у годину долази све више туриста, како из наше земље тако и из земаља Европске уније и целог света”, казали су  организатори манифестације.

Учесници “Џипијаде” проћи ће планинском стазом од Луковске бање, преко Растелице и Жегрове, до Куршумлијске бање, даље до Рудара, а затим магистралом до Ђавоље вароши и даље преко села Ђаке и Гајтанских врата на врху планине Радан, све до Пролом бање.

Туристички кластер Раданског подручја обухвата територије општина Бојник, Лебане, Медвеђа, Куршумлија и Прокупље.

Учесници вожње кренуће из Луковске бање у 9 часова, а долазак теренаца у Пролом бању очекује се око 14 часова.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*