Гимназија у Прокупљу добила нову спортску опрему

Прокупачка Гимназија добила је од Савеза за школски спорт Србије и Министарства омладине и спорта Владе Републике Србије, донацију у виду спортске опреме и реквизита. У овој Школи, на велико задовољство ученика и професора физичког васпитања,  ускоро ће бити постављена два рукометна гола, као и две кошаркашке табле и два зглобна обруча за кошарку. Реч је о најмодернијој спортској опреми, урађеној према стандардима Европске уније.

-У нашу Школу, стигло је и 40 кожних лопти, по 10 за кошарку, одбојку, рукомет и фудбал и једна одбојкашка мрежа, рекао је директор Гимназије Драгослав Минић и истакао да ова донација не би стигла на адресу прокупачке Гимназије да им није помогао Град Прокупље и већник Милош Костић.

Прокупачка Гимназија је, према речима Минића, и ранијих година учествовала са својим пројектима на конкурсима који се односе на опремање школског дворишта и фискултурних сала, а све како би ученици имали што боље услове за рад и учење.

-Крајем јануара, од Министарства просвете добили смо 500.000 динара за опремање кабинета, па смо, уваживши мишљење Ученичког парламента, који је изгласао да најпре жели да буде опремљен кабинет хемије, а потом биологије, тако и урадили. У оба кабинета смо уложили по 250.000 динара, нагласио је директор Минић и додао да се сви запослени у Школи труде да и сами свакодневно допринесу бољим условима за рад и учење ђака.

Тако су недавно из сопствених средстава санирали квар и поново ставили у функцију  „дигестор“, апарат који је потребан за рад у кабинету хемије, али и хемијски сто и пећ, која је неопходна за печење на високим температурама.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*