Гимназијалци и њихови вршњаци из Француске заједно окречили учионицу

Ученици прокупачке Гимназије и њихови вршњаци из француског града Епона, за викенд су окречили и средили мултимедијалну учионицу ове Школе.
-Ово је био централни део активности прокупачких и француских ђака, у којима су сви подједнако уживали. У акцији сређивања мултимедијалне учионице, учествовало је 30 наших ученика и 10 француских, колико их је и у посети нашем граду. Они су потпуно сами окречили учионицу и осликали лого, који ће их подсећати на ово дружење. Лого садржи српско-француску заставу, са обележјима Епона и Прокупља, као и поруку која каже „обогатимо наше везе“, рекао је директор прокупачке Гимназије Драгослав Минић.
Он је истакао да су се деца лепо дружила и да је током рада, владала пријатељска атмосфера, као и да су викенд заокружили изласком и проводом у градској дискотеци.
-Наши пријатељи из Епона данас обилазе Ђавољу Варош и Пролом бању, а већ сутра су у Нишу. У среду ћемо их ми опет дочекати у нашој Школи, где ће бити организована заједничка трибина, истакао је Минић.
Он се посебно похвалио поклоном, који је прокупачка Гимназија добила од Града Епона и Удружења савеза Срба у Француској, а реч је о савременој интерактивној табли и исто таквом пројектору, који ће бити коришћени у мултимедијалној учионици.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*