Глумци и плесна група одушевили публику


У склопу манифестације „Дани европске баштине“, која се ове године одржава под слоганом “Уметност и забава”, у Галерији “Божа Илић” одржана је позоришна представа Дома ученика средњих школа под називом “Топлици с’ љубављу”, а наступала је и плесна група Културно-образовног центра „Топлица“ „Илузионс денс студио“.
-Један од основних циљева ове манифестације је да се истраже сви аспекти наслеђа, материјалног и нематеријалног, повезани са забавом. Сматрам да су средњошколци у представи, где су користили лесковачко-врањски дијалекат, спојили традицију, смех и забаву. Радити на овом позоришном комаду, није било нимало лако. Ученици су за веома кратко време показали сав свој таленат и креативност да прокупачкој публици покажу богатство нашег језика, изјавила је васпитачица у Дому ученика средњих школа Драгана Прибановић и додала да, иако им је ово први наступ, глумци нису имали трему.
Плесна група КОЦ-а показала је сву раскош модерног плеса. Својом кореографијом, плесачи су одушевили све присутне.
-Плесна група постоји већ три године. Чланови групе су деца од седам до 15 година. Кроз музику, они су показали сву раскош модерног плеса, рекла је директорка Културно образовног центра „Топлица“ Љиљана Красић и додала да је упис у ову плесну групу у току, и да траје до краја октобра.
У склопу манифестације „Дани европске баштине“, данас, у 18 часова, на платоу Дома културе “Радивоје Увалић Бата”, биће одржан уметнички програм “Примедба о уметности”, а у Народном музеју Топлице, у организацији ПАК “Мосор” из Ниша, у 19 часова, вођа експедиције Владислав Ценић говориће о освајању врхова Арарат (5.137 м) и Дамаванд (5.671 м).

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*