Град Прокупље искључиви власник објекта „Савићевац“

 

 
 
Вишедеценијски проблем имовинско – правне природе објекта „Савићевац“ на брду Хисар сада је званично решен у корист Града Прокупља.
Судским поравњањем из 1999. године, закљученим између тадашње Општине Прокупље и предузећа „Прокупац“, окончан је спор између локалне самоуправе и наведеног предузећа, тако што је утврђено да је носилац права коришћења на спратном делу објекта, Град Прокупље, док је носилац права коришћења на приземном делу објекта, предузеће „Прокупац“.
 
-Уласком овог предузећа у стечај током 2014. године, били смо приморани да заштитимо овај највреднији објекат града Прокупља и да покренемо поступак излучења права Града Прокупља из стечајне масе. Након одбијања стечајног дужника, а затим и стечајног судије за излучење овог права из стечајне масе, дана 29. јуна 2022. године покренули смо парнични поступак поништаја напред наведеног судског поравњања, те како је предузеће „Прокупац“  продато, готово годину дана водили смо спор око својине над овим, за Град најзначајнијим објектом, те смо коначно успели, да дана 26.03.2024. године и овај спор окончамо признавањем Граду Прокупљу, да је једини и искључиви власник објекта „Савићевац“, при чему ће, у року од 30 дана, Граду, бити и фактички предат наведени објекат, истакао је градоначелник Прокупља Мирослав Антовић
 
Он је нагласио да Град Прокупље са поносом обавештава своје суграђане да је једини власник објекта „Савићевац“ на брду Хисар, те да нико други нема других својинских прaва, нити терета на истом. Сада је то враћено онима којима и треба да припада, сходно посебној вољи легатара Алексе Савића, с обзиром на то да је Хисар омиљено место Прокупчана, комплетан само са Тврђавом и Савићевцем.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*