Град Прокупље наградио најбоље студенте

 
 

Градоначелник Прокупља Милан Аранђеловић, организовао пријем за пет најбољих студената, од 92 са просеком изнад 9, колико је ове године добило једнократну награду локалне самоуправе, у износу од 33.000 динара. За ову намену Град Прокупље је издвојио 3,036.00,00 динара.

Право на једнократну новчану награду остварују студенти који се финансирају из републичког буџета, имају просек оцена 9 и више, први пут уписују наредну годину студија и имају пребивалиште на територији Прокупља.

Велика је част бити домаћин овим младим и успешним људима, који су најпре понос својих родитеља, а онда и нашег града. Ове године угостили смо само њих петоро, због актуелне епидемиолошке ситуације. Надам се да ће и у наредним годинама низати успехе, какве су имали и до сада и да ћемо се истим поводом видети поново. Локална самоуправа се поноси тиме да има оволики број вредних и успешних студената и по томе смо сасвим сигурно међу првим градовима у нашој земљи. Када будете завршили факултете и ако желите да се вратите и започнете каријеру у свом родном граду, ја ћу вам лично помоћи, да то и остварите, рекао је градоначелник Аранђеловић, поздрављајући студенте са просеком 10, који су овом приликом потписали уговоре о исплати једнократне новчане награде.

Он је нагласио да би волео да једног дана они одлучују и воде свој родни град у бољу и лепшу будућност.

 

Награђени студенти, Ана Вилимоновић, Лазар Цакић и Милица Марјановић су овом приликом истакли да им подршка, коју им локална самоуправа пружа у току школовања веома значи.

Веома нам значи то што смо награђени за наш рад и добре оцене на факултету. То нам је и подстрек да и убудуће вредно радимо и постижемо одличне резултате. Било би нам драго да се по завршетку школовања вратимо тамо где смо научили прва слова и бројеве и  дамо допринос свему ономе што ће донети бољитак нашим суграђанима и генерацијама које тек долазе, истакли су студенти који су данас потписали уговоре о исплати једнократне новчане награде, коју Град Прокупље традиционално додељује најбољима.

 

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*