Град Прокупље, општине Куршумлија, Блаце и Житорађа и Удружење „Освит“ потписали Меморандум о сарадњи: Заштитити жене од насиља

Град Прокупље, општине Куршумлија, Блаце и Житорађа и Удружење Ромкиња „Освит“ из Ниша потписали су данас, у Градској кући у Прокупљу, Меморандум о сарадњи на превенцији, односно заштити жена од породичног насиља.

Меморандум је у име Града Прокупља потписао заменик градоначелника, Мирољуб Пауновић, који је овом приликом  истакао да је локална самоуправа препознала овај проблем и предузела активности, а да су резултати већ видљиви.

-Досадашња сарадња са Удружењем „Освит“ и спроведене активности допринели су већем оснаживању жена, истакао је Пауновић.

Директорка Удружења Ромкиња „Освит“, Ана Саћиповић је овом приликом истакла да је Удружење отворило Канцеларију за помоћ жртвама породичног насиља у Прокупљу и да је за два месеца рада, помоћ затражило 20 жена са подручја Топличког округа.

-Канцеларија се налази у згради Дома културе, а све жене из Топлице које трпе било какав вид породичног насиља, могу да се јаве  на  број СОС телефона 027/324-344, који је доступан сваког дана од 8 до 16 сати. Помоћ може да се затражи и на 0800/100-909, ван радног времена Канцеларије у Прокупљу, истакла је Ана Саћиповић, директорка Удружења Ромкиња „Освит“ из Ниша.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*