Град Прокупље помаже социјално угрожене становнике, обезбеђено огревно дрво за породице слабијег имовног стања

????????????????????????????????????

Са доласком хладних зимских дана, локална самоуправа брине и чини напоре како би обезбедила адекватне услове за нормалан живот социјално угроженим категоријама. Тако је, поред обезбеђених топлих оброка који се свакодневно деле социјално најугроженијим породицама путем Народне кухиње у Прокупљу,  почела и расподела огревног дрвета породицама слабијег имовног стања које живе у ширем градском подручју и не налазе се на списку Центра за социјални рад.

Према речима Драгана Суботића, секретара Црвеног крста у Прокупљу, који врши дистрибуцију огревног дрвета, до сада су на основу спискова које су сачиниле месне заједнице, дрва добили  становници у МЗ „Ћићко“ и „Страхиња“, а наредних дана дрва ће бити подељена и у осталим месним заједницама.

„Захваљујући локалној самоуправи која је обезбедила новац из буџета за ове намене, породице са више деце и оне слабијег имовног стања добиле су ову значајну помоћ, која ће им у хладним зимским данима добро доћи, казао је Суботић.

Према његовим речима, за ову намену купљено је 108 кубних метара огревног дрвета, а свако социјално угрожено домаћинство током ове расподеле добиће по један кубни метар огрева.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*