Град Прокупље прикључио се акцији „Дан без аутомобила у градовима и општинама

 

Акција „Дан без аутомобила у градовима и општинама“, коју спроводи Стална конференција градова и општина, у Прокупљу ће бити организована у петак, 20. септембра.

Град Прокупље је узео учешће у овој акцији, и у том смислу позива грађане и све запослене да поменутог дана, уместо аутомобила, користе неко друго превозно средство, јавни превоз, бицикл или да на посао иду пешице.

Манифестација Европска недеља мобилности спроводи се у циљу промоције алтернативних видова саобраћаја у односу на аутомобилски. Током ове недеље, локалне самоуправе су позване да примене неке од мера одрживе урбане мобилности, као што су затварање делова саобраћајница за моторни саобраћај, проширење пешачких зона, увођење зона успореног саобраћаја и слично. То је такође прилика да се уведу трајне мере које повећавају инклузивност градова, за све становнике који имају потешкоће у  кретању (корисници инвалидских колица, старије особе, мајке са децом у колицима).

Тема кампање је безбедно пешачење и бициклирање, те се тако овогодишња манифестација и обележава под слоганом “Пешачите са нама“.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*