Градоначелник Прокупља уручио новогодишњи поклон мајци прворођене бебе

 

 

Градоначелник Прокупља Милан Аранђеловић, данас је посетио Породилиште Опште болнице “Др Алекса Савић” и мајци проворођене бебе у 2021. години, уручио новогодишњи поклон у износу од 60.000 динара.

Прва беба је дечак, рођен 1. јануара у 22 сата и 30 минута ,тежак је 3,55 кг и дугачак 52 центиметра.

-Рођење нашег првог суграђанина је нешто најлепше на почетку сваке нове године. Зато желимо да се деца у нашем граду и нашем округу што више рађају. Као локална самоуправа настојимо да помогнемо програмима, који ће олакшати родитељство и пратимо све мере за подстицај рађања, које спроводи Република Србија, рекао је градоначелник Прокупља Милан Аранђеловић у прокупачкој Болници.

Он је истакао да Град Прокупље издваја средства и за финансирање вантелесне оплодње и предузима одређене мере за подстицај рађања, уз подршку Владе Србије и надлежних министарстава.

– Надам се да ће те мере дати резултате. Од прошле године смо почели са субвенционисањем вантелесне оплодње. Субвенционишемо и децу у вртићу, другорођено, трећерођено, четрврто рођено, близанце са 50 односно 20 одсто економске цене по детету. Чинимо родитељима да што мање плаћају боравак деце у вртићу, јер желимо да демографско популациона политика на простору Топличког округа буде боља, нагласио је градоначелник Прокупља Милан Аранђеловић.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*