Градски базен у Прокупљу – забава за све генерације

Већина Прокупчана вреле августовске дане проводи на Градском базену, који у просеку дневно посети око 600 купача.

Ове године једино уређено градско купалиште дочекало је сезону у много бољим условима, јер је Општина Прокупље издвојила средства за његову реконструкцију.  Извршена је комплетна замена доводних цеви, прелива, одвода и тушева. Такође је урађена и санација шкољке базена, као и платоа где су замењене дотрајале плочице.

Поред освежења током летње жеге, на Градском базену се у организацији Општине Прокупље и Спортског савеза Општине одржава бесплатна школа пливања  за децу, која траје до 18. августа.

 

– Већ трећу годину за редом спроводи се бесплатна обука пливања за најмлађе. Ове сезоне добили смо још 40 нових пливача, а најмлађи ће имати могућност да и током зиме науче да пливају, јер и ове године планирамо да спроведемо зимску школу пливања на градском базену Чаир у Нишу, рекао је секретар Спортског савеза Општине Прокупље, Божидар Јовић.

Поред поменутих садржаја које нуди Градски базен, љубитеље дпбре музике очекује велика   музичка манифестација Рок преображење, која се 19. августа традиционално одржава у Прокупљу.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*