Јавни позив за доделу средстава за куповину пољопривредних машина

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије расписало је Јавни позив за остваривање подстицаја за куповину нових пољопривредних машина и опреме за примарну биљну производњу, казали су данас из Пољопривредно стручне службе (ПСС) у Прокупљу .
Како су навели право на подстицаје у износу од 50 до 65 одсто од укупне вредности машине имаће они који су своја имања уписали у
Регистар пољопривредних газдинстава и налазе се у активном статусу.
-Подстицаје за куповину машина и опреме могу остварити носиоци комерцијалног пољопривредног газдинства али и предузетници, привредна друштва, земљорадничке задруге, средње пољопривредне школе и научно-истраживачке организације у области пољопривреде, изјавила је саветодавац ПСС Ивана Обрадовић и нагласила да се овај јавни позив не односи једино на куповину нових трактора.
-Подстицаји су намењени куповини свих других машина за обраду земљишта, заштиту биља, за транспорт пољопривредних култура, за наводњавање, убирање воћа и друге намене, истакла је Обрадовић.
Према њеним речима највећи укупан износ који корисник подстицаја може да оствари износи 1.500.000 динара.
Јавни позив је отворен 1.јуна и траје до 15. jуна.
Ближе информације о додели подстицаја и помоћ у попуни документације пољопривредници могу добити у просторијама ПСС У Прокупљу или на телефон 027/ 210-550.

Буди први са коментаром

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*