Још две куће са окућницом од Министарства за бригу о селу

 

 

 

Министарство за бригу о селу Републике Србије одобрило је средства за куповину  још две куће са окућницом, поред две за које су средства већ одобрена по истеку конкурса и потписани уговори са будућим власницима.

Тако ће захваљујући Министарству за бригу о селу, укупно четири куће на сеоском подручју Прокупља добити своје власнике, младе људе, који су конкурисали за ову врсту помоћи државе.

Желим да изразим задовољство што нам је Министарство доделило средства за куповину још две куће са окућницом за младе људе који желе да остану на селу, да ту заснују своја домаћинства и на тај начин допринесу оживљавању прокупачких села. Посебно ми је драго што су сва четири захтева за овај вид помоћи из различитих категорија, предвиђених конкурсом. Међу младим људима који су добили куће има и самохраних родитеља, пољопривредника, брачних и ванбрачних парова, што значи да је помоћ стигла тамо где је и најпотребнија, казао је Тонић.

Он је истакао да се локална самоуправа трудила да помогне младим људима који су желели да се врате на село, па се очекује да ће и у наредној години, већ у марту месецу бити расписан нови конкурс, до тад је прилика да се легализују куће које нису могле бити купљене јер нису биле озакоњене.

Како наводи, млади људи су веома заинтересовани за живот на селу уз помоћ државе, тако да се и у новој расподели очекује велики број захтева за овај вид помоћи.

Да подсетимо, у првој расподели кућа са окућницом у Ресинцу додељена је самохраној мајци, Ружици Ибић, док ће своје сеоско домаћинство у Горњој Трнави засновати Марина Јанићијевић, која је одрасла у хранитељској породици.

Комисија је након завршетка конкурса разматрала захтеве и кандидатима са подручја Прокупља одобрила средства за куповину још две куће. Кућа у Доњој Стражави додељена је Драгану и Милени Стојановић који имају троје деце, док су кућу са окућницом у Горњој Трнави добили, Марко Мирковић и Анђела Стојановић.

1 Коментар

Оставите коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена


*